Риба печена на дошці

Біля відкритого вогню печуть велику рибу. Процес цей досить довгий, іноді тягнеться кілька годин (в залежності від розміру риби), але зате і страва виходить відмінною. Робиться це так. У риби відокремлюють голову і потрошать її, не розпорюючи черевця, а розрізають уздовж спини до хвоста. У розгорнутому вигляді, шкірою вниз, рибу укладають на широку дошку і пришпилюють дерев’яними гвіздочками. Після цього дошку ставлять до багаття на відстані двох топорищ, злегка відхиливши у бік її верхній край. Жар від полум’я багаття повинен бути сильним. Бажано, щоб в багатті горіли вільхові дрова. Розп’яту на дошці рибу періодично збризкують розсолом. Люди, що користуються цим способом печення риби, стверджують, що результат виправдовує старання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *