Пшоняна каша

Пшоно

Пшоно просівається і промивається. На один стакан пшона беруть дві склянки води. Варять на слабкому вогні, поки зерна не розваряться. Тоді їх розтирають ложкою до однорідної маси, а потім каструлю щільно закривають і ставлять в духовку для упрівання на 2-3 години. Через кожні 20 хвилин кашу добре перемішують, не допускаючи підгоряння. Також варять кашу і на молоці, додавши рослинної олії. Каша після упарювання стає придатною для різання на часточки. Заокругленими шматочками її і насаджають на гачок. На пшоняну кашу ловлять коропа, головня, в’язя, плотву і карася. Придатна така насадка для поплавкових і донних снастей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *