Пшеничні висівки

Пшеничні висівки

Насадка для коропа, ляща, плотви та іншої риби. Готують її так: в 1 л киплячої води засипають 6-7 жмень пшеничних висівок і 3 жмені пшеничного борошна. Отриману суміш розмішують і кип’ятять ще 5-7 хвилин. Потім каструлю знімають з вогню і додають в неї стільки висівок, щоб при перемішуванні вийшла суміш, що не прилипає до рук. Для більшої ефективності насадку можна підфарбувати будь-яким харчовим барвником, а перевіряють її так: скачану кульку насаджують на гачок і опускають на перебіг. Якщо через 2-3 хвилини насадка розбухне або почне танути, то й зовсім спаде з гачка, то висівок треба додати, якщо ж вона зберегла свій первісний вигляд, значить була приготована правильно. Клейкість і в’язкість насадки можна підвищити, додавши борошна або будь-якого масла. Для насадки використовують гачки, співмірні скачаним кулькам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *