Прикормка

 Головне правило підгодовування – не нашкодити. Одні рибалки шумом, виробленим при опусканні годівниці, відлякують лящову зграю, інші занадто перегодовують рибу або змушують її відійти, використовуючи неправильно приготовану суміш. Якщо зграя ляща виявлена, важливо при ослабленні клювання своєчасно додавати прикормку, при цьому даючи лунці «відпочити» деякий час, щоб риба заспокоїлася і зібралася біля місця лову. При невеликій глибині лову й непомітному перебігу можна підгодовувати рибу без годівниці. У цьому випадку мотиля, дрібного опариша або розмочену рослинну суміш підкидають в лунку пучками. Щоб заманити ляща запахом, мотиля і опариша можна розчавити. При лові на глибинах понад 4 м, якщо риба зібралася на підгодованому місці, додаткове підгодовування слід здійснювати з середнього шару води або, принаймні, не розкривати годівницю ближче, ніж в двох метрах від дна. Інакше поява стороннього предмета насторожить ляща, і він піде. Для приготування підгодовувальної суміші рибалці слід ретельно підбирати компоненти. Можна запропонувати наступний рецепт (вага компонентів вказується з розрахунку на одну рибалку). Склад: 400 г. панірувальних сухарів, 200 г. меленої макухи, 100 г. напівфабрикатів сухих тортів, 100 г. сухого молока, 100-500 г. дрібного непромитого мотиля (кількість мотиля залежить від активності йоржа та іншої дрібної риби. Якщо вона висока, то цю складову суміші іноді взагалі доводиться виключати. В рослинні суміші можна додавати мед, ванілін, мелене насіння конопель, кукурудзяну або оливкову олію, сухий акваріумний корм, полуничну есенцію і т. п. Дозування цих специфічних компонентів повинна бути мінімальною. Зазвичай в кормову суміш підмішують не більше двох або трьох з перерахованих добавок. Основні компоненти змішують дома, а мотиля, добавки, спеції і масла підмішують на водоймі. Після того як на льоду в спеціальному посуді всі компоненти буде ретельно перемішано, додають воду з лунки в кормову суміш і ще раз її перемішують, щоб прикормка вийшла вологою. Після цього її можна використовувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *