Манна каша

Манна крупа

Таку кашу можна приготувати різними способами:

Спосіб 1. Беруть одну частину води і одну частину манної крупи (за об’ємом) . Крупу засипають в крутий окріп, що не безперервно помішуючи , і продовжують тримати на вогні до повного загустіння. Потім кашу вивалюють на дощечку і розминають до однорідної маси, додавши соняшникової олії. Каша вважається придатною для насадки, коли вона не прилипає до рук.

Спосіб 2. На одну частину крупи беруть дві частини води і варять до граничної в’язкості. Потім надходять як в способі 1, додаючи в кашу сухої манної крупи доти, поки вона не придбає потрібну в’язкість.

Спосіб 3. Суху манну крупу розмочують у холодній воді протягом 20-30 хвилин, потім кладуть у марлевий мішечок, заповнюючи його на 3/4 об’єму. Мішечок туго зав’язують і опускають у киплячу воду. Варять кашу до тих пір, поки не заповниться весь обсяг мішечка. Потім його розрізають і, якщо потрібно, кашу розминають, присмачивши олією.

Спосіб 4. Кашу на молоці варять у каструлі, поставленій в іншу велику каструлю з водою. Коли крупа почне густіти, у неї вливають 5-6 столових ложок незбираного молока і варять до повного загустіння. У «водяній лазні» каша не підгорить .

Спосіб 5. Цим способом можна приготувати кашу без вогню. Крупу замочують у холодній воді, поміщають в капронову панчоху і промивають протягом 20-30 хвилин, ретельно розминаючи, щоб повністю видалити крохмаль. Клейковину що залишилась змішують при необхідності з сухою крупою, доводячи масу до потрібної консистенції.

 При будь-якому способі приготування манної каші її можна підсолодити цукром або медом. Зберігають кашу в  полотняній ганчірці, не залишаючи відкритою. Сильна роса або раптові краплі дощу здатні її зіпсувати. Перед насадкою кожну грудочку каші добре розминають і на гачку надають йому грушоподібну форму. На манну кашу ловлять ляща, плоскирку(гунтеру), коропа, плотву та іншу рибу, застосовуючи донні і поплавкові вудки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *