Хлібний м’якуш

2М’якуш житнього хліба присмачують молоком, сирим яєчним жовтком, медом, нерафінованою олією. М’якуш білого хліба присмачують медом, прованською або анісовою олією. Дозування: на кілограм м’якушки достатньо однієї столової ложки харчової або 4-5 крапель анісової олії. Хлібний м’якуш можна і не здобрювати нічим. На нього ловлять ту ж рибу, що й на тісто. Іноді м’якуш можна підфарбувати аніліном, харчовими барвниками або губною помадою. Після цього з нього готують кульки. Для більшої міцності в них закочують дрібно нарізану вату. Якщо кульки готують заздалегідь, то змащують їх рослинною олією. Розмір кульок для лову головня, коропа і в’язя – величиною з лісовий горіх. Вудять на м’якуш за допомогою поплавкових вудок і донок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *