Картопля

Картопля

Для насадки використовують найдрібнішу картоплю, величиною з лісовий горіх. Картоплю варять в злегка підсоленій воді, неочищену, до такого стану, коли в нього досить легко встромляється вилка. Потім її охолоджують на повітрі, а якщо немає часу, то в холодній воді. Стару картоплю чистять, залишаючи шкірку в декількох місцях із загорнутими краями, так риба краще клює. На риболовлі цю насадку зберігають в жорсткій тарі. Більшу картоплю перед використанням ріжуть на шматки. Гачки потрібні № 6-9. Проколювати гачком шматок картоплини краще в двох місцях. Доцільніше зняти повідець, просмикнути його за допомогою дротика крізь насадку, затягти або заглибити підчепивши гачка повністю в її масу і потім пристебнути повідець до жилки. М’ята картопля є гарною добавкою для багатьох рослинних приманок. Зокрема, він вживляється в суміші з не просіяного житнього борошном. На картоплю ловляться короп, марена, рідше плотва. Картопля використовується також при підгодовуванні, а при лові на картоплю підгодовування обов’язкове.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *