Горох

Горох

На молоді горошини ловлять без їх обробки, дістаючи з стручка. Старий горох попередньо заливають водою кімнатної температури до розм’якшення. Для цього потрібно від 12 годин до трьох діб, залежно від вологості зерен. Варити горох краще в тій же воді, добавивши в неї на літр дві склянки молока і половину чайної ложки питної соди. Розм’якшений горох поміщають в мішечок з марлі, підвішують в каструлі і варять 1,5-2 години на повільному вогні. Можна розпарювати горох і в молоці, але з додаванням 0,5 л води. Горох вибирають обов’язково цілий, з непошкодженою шкіркою, відкидають в друшляку, промивають і підсушують на полотні, розсипавши тонким шаром, і зберігають його таким, загорнувши в чисту, змочену олією полотнину. Якщо горох передбачається швидко використовувати, то можна зберігати його і у воді. Насаджують на гачок по одній великій або 2-3 середні горошини, пропускаючи жало між часточками, де прихований зародок. Бажано вістрі жала гачка ховати. На гачку горошини корисно трохи здавити, щоб показувалась м’якоть. Можливе використання консервованого горошку. Ловлять поплавцевими вудками (з дна) в’язя, ляща, коропа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *